Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

ÇETİN PLASTİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak toplanması, saklanması ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğinizi korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır.

Bu Aydınlatma Metnini hazırlamadaki amacımız; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10. maddesi gereğince, kişisel verilerinizin alınma şekilleri, işlenme amaçları, paylaşılan kişiler, hukuki nedenleri ve haklarınız konularında sizi en şeffaf şekilde bilgilendirmektir.

İşbu dokümanda yapılacak aydınlatma, şirketimiz bünyesindeki “Ziyaretçi (Web Sitesi)” kişi grubunu kapsamaktadır.

  1. Veri Sorumlusunun kimliği

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak ÇETİN PLASTİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. (“ŞİRKET”) tarafından aşağıda açıklanan kapsamda toplanacak ve işlenebilecektir.

  • Şirket İletişim Bilgileri:

- Telefon: 02125022128

-E-Posta: kvkk@cetinplastik.com

-Adres: MEHMET AKİF ERSOY MAH. KOVANLIK CAD. NO:5 ARNAVUTKÖY/İSTANBUL

  1. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği

Toplanan kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlar ve 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir:

  1. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olmak üzere (tabloda belirtildi ise) aşağıdaki taraflara 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir:

  1. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi
  2. Kişisel veri toplama yöntemleri:
  • Web Sitesi İletişim Formu
  1. Kişisel veri toplamanın hukuki sebepleri:
  • Veri Sorumlusunun Meşru Menfaati
  1. Kivuz KVKK Yönetim Sistemi Kişisel Veri Kullanımı

Şirket olarak şahıslara ait işlenen verilerin bildirimini yaparak aydınlatma yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi, veri kullanımı için gerekli durumlarda açık rızanın alınabilmesi ve takip edilebilmesi için, vekil tuttuğumuz (Peerlog Bilişim A.Ş.'ye ait) Kivuz Programı ile, şahıslardan toplanan "Tc Kimlik Numarası", "E-Posta Adresi", "IP Adresi" ve "Cep Telefonu" bilgileri paylaşılacaktır. Aydınlatma Metni ve Açık Rıza bildirimlerinin yapılması ve takibi için Kivuz sistemi belirtilen 4 (dört) kişisel bilgiden gerekli olanlarını sistemi üzerine kaydederek, bu bilgilerle beraber kişisel veri işleme izinleriniz ile tarafınıza yapılan aydınlatma yükümlülük bildirimlerini kaydedecek, şirketimiz, kivuz sistemi üzerinde (varsa) KVKK danışmanımız ve Kivuz sistem yöneticileri dışında Kivuz sistemi üzerinde kimse bu 4 (dört) kişisel veriye erişemeyecektir.

  1. Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Hakları Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda düzenlenen yöntemlerle iletmeniz durumunda ŞİRKET talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır. Verilecek cevapta on sayfaya kadar ücret alınmayacaktır. On sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınacaktır. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde şirketimiz tarafından talep edilebilecek ücret, kayıt ortamının maliyetini geçmeyecektir.

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanma ile ilgili talebinizi, 6698 sayılı Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası ve 30356 sayılı ve 10.03.2018 tarihli Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ gereğince aşağıdaki başvuru yollarını kullanarak Şirket’e iletebilirsiniz:
  1. Yazılı olarak
  • Posta Adresi : MEHMET AKİF ERSOY MAH. KOVANLIK CAD. NO:5 ARNAVUTKÖY/İSTANBUL
  1. Noter aracılığıyla
  • Posta Adresi : MEHMET AKİF ERSOY MAH. KOVANLIK CAD. NO:5 ARNAVUTKÖY/İSTANBUL

Başvurularda sadece başvuru sahibi kişi hakkında bilgi verilecek olup diğer aile fertleri ve üçüncü kişiler hakkında bilgi alınması mümkün olmayacaktır. ŞİRKET’in cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Başvurunuzda;

  1. Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,
  2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,
  3. Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,
  4. Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,
  5. Talep konunuzun, bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

 Talebinizin niteliğine göre kimlik tespitine olanak sağlayacak bilgi ve belgelerin eksiksiz ve doğru olarak tarafımıza sağlanması gerekmektedir. İstenilen bilgi ve belgelerin gereği gibi sağlanmaması durumunda, ŞİRKET tarafından talebinize istinaden yapılacak araştırmaların tam ve nitelikli şekilde yürütülmesinde aksaklıklar yaşanabilecektir. Bu durumda, ŞİRKET kanuni haklarını saklı tuttuğunu beyan eder. Bu nedenle, başvurunuzun talebinizin niteliğine göre eksiksiz ve istenilen bilgileri ve belgeleri içerecek şekilde gönderilmesi gerekmektedir.

  1. G. Doküman İspat Yükümlülüğü